Nie som fašírkový fanúšik, ale môj posledný výtvor ma vskutku potešil. Fašírky sú skvelá prvá pomoc, keď máte v chladničke zo všetkého všetko a dokopy nič.
Čo potrebujeme?
- 4 mrvke
- 1/4 menšieho zeleru
- 1 malá konzerva kukurice
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 pl slnečnicového oleja
- 3 pl dijonskej horčice
- zeleninový vývar
- korenie: majorán, čierne korenie, sladká paprika
- 1-2 šálky ovsených vločiek
- 2 vajcia
- príprava: 45 min
Postup
Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak ošúpeme a pretlačíme. Opekáme na horúcom oleji do zlata. Pridáme na jemno postrúhanú mrkvu, zeler a kukuricu – dusíme asi 10 min. Počas dusenia pridáme korenie a horčicu podľa chuti. Po 10 minútach panvicu odstavíme a jej obsah presypeme do väčšej misky. Pridáme dve vajcia všetko spolu vymiešame do riedkeho cesta. Postupne pridávame ovsené vločky, až kým nám nevznikne vláčne cesto z ktorého vieme vytvarovať fašírky.
Okrúhle fašírky s hrúbkou asi 1 cm ukladáme na plech – ako podklad používam papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 20 – 30 minút. Fašírky vyberieme keď sa sfarbia do zlata. Podávame so zemiakovou kašou alebo pšenom. Dobrú chuť.