Každý deň si kladiem tú istú otázku. Čo na obed deťom? Ideálne niečo také, čo zje aj manžel. Včera som varila túto jednoduchú čínu – chutilo celej rodine.
Čo potrebujeme?
- 100 g ryžových rezancov
- 4 mrkvy
- 2 vajcia
- kurkuma, bazalka
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- olej
- 1 hrsť baby špenát
- zeleninový vývar
- čas prípravy: 20 min
Postup
Ryžové rezance uvaríme v slanej vode cca 5 – 7 min a scedíme a necháme odkvapkať. Zatiaľ na oleji opečieme nakrájanú cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak, kurkumu a bazalku. Opekáme do zlata. Mrkvu nastrúhame škrabkou na tenké plátky a vhodíme do panvice.
Podlejeme vývarom a pár minút dusíme. Keď je mrkva akurát, zmes odstavíme a pridáme na jemno pokrájaný baby špenát. Zmiešame s cestovinami a praženicou z dvoch vajec.
Dobrú chuť