Cviklové rizoto je ideálny zdravý recept pre deti. Výraznej chuti cvikle sa nemusíte obávať. V rizote je cvikla lahodná, navyše obsahuje množstvo železa. Vyskúšajte
Čo porebujeme?
- 500 g cvikle
- 400 g rizotovej ryže
- 1 veľká cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- čerstvá šalvia 4 - 5 lístkov
- olivový olej
- zeleninový vývar
- rozmarín
- 100 ml kyslej smotany
- parmezán
Postup
Postup som si upravila na slovenský spôsob, keďže som doma nemala ani víno ani originál rizotovú ryžu. Takže. Na oleji opežieme polovicu cibule, pridáme na drobno pokrájanú šalviu a rozmarín. Keď to začne rozvoniavať pridáme cesnak a postrúhanú cviklu. Zalejeme vývarom a varíme do mäkka.
Druhú polovicu cibule opražíme v druhom hrnci. Keď je cibuľa akurát pridáme prepláchnutú ryžu, ktorú rovnako podlejeme vývarom aby bol 1-2 cm nad ryžou. Necháme variť bez pokličky. Keď sa ryža vyvarí, hrniec prikryjeme pokličkou na 20 min. Nakoniec cviklu a ryžu zmiešame. Pridáme smotanu a strúhaný parmezán. Podľa chuti dosolíme. Výborná mňamka, napriek výraznej farbe, chutilo aj deťom. Dobrú chuť.