Perfektný nápad na sýte sladké raňajky alebo ako desiata pre mlsného školáka. Recept je rýchly, príprava zaberie cca 25 minút, takže ak si privstanete zvládnete to aj ráno. Zvyknem ich pripravovať manželovi keď sa vráti z behu ako prvú pomoc. Všetky ingrediencie používam v bio kvalite.
Čo potrebujete
- 1,5 šálky ovsených vločiek
- 2 banány
- 1/2 šálky sušených hrozienok
- 1 hrsť goji semienok
- 1 hrsť slnečnicových semienok
- rôzne iné semienka podľa chuti (sézam, tekvica ...)
- strúhaný kokos
- kakaový prášok alebo kvalitná horká čokoláda
- 3 lyžice medu
- mandle na ozdobenie
Čas prípravy 25 min.
Postup
Goji, slnečnicu a hrozienka umyjeme a spolu s ovsenými vločkami nasypeme do väčšej nádoby. Pridáme podľa chuti strúhaný kokos a kakaový prášok, alebo postrúhanú kvalitnú horkú čokoládu.
Do suchej zmesi pridáme 2 menšie banány a vymiesime (najlepšie umytou rukou) cesto. Pre mňa to bola na začiatku poriadna zaberačka. Banány sa musia úplne rozpučiť a spojiť s ovsenými vločkami. Ak je cesto veľmi suché, pridajte trocha vody. Nakoniec do zmesi vmiesime 2 lyžice tekutého medu.
Na plech uložíme papier na pečenie a naň ukladáme guľôčky (cca jedna polievková lyžica), ktoré vytvarujeme do malých kruhových koláčikov s priemerom asi 4 cm. Koláčiky ozdobíme mandľami (používam nelúpané) a dáme do vyhriatej rúry piecť na 8 minút pri teplote 200 °C.
Upečené koláčiky vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a podávame hladošom. Mali by byť mäkké a vláčne. Pre tých, čo sa nevedia dojesť sladkého odporúčam koláčiky natrieť domácim čučoriedkovým džemom. Dobrú chuť.
supeeer