Dnes mám chuť na slávnostný obed. Veď prečo nie oslava môže byť aj každý deň, len nech je zdrojom dobrej nálady a pohody v rodine. Čerstvého lososa som nezohnala, tak museli poslúžiť zásoby z mrazničky. Tento recept je veľmi jednoduchý. Príprava nezaberie viacej ako 30 min. Pre pracujúcich a inak spoločensky aktívnych odporúčam trochu menej cesnaku aj keď na lososovi je výborný.
Čo potrebujeme?
- 2 plátky lososa (porcia pre dvoch dospelých)
- 5 strúčikov cesnaku
- grilovacie korenie
- korenie na rybu
- plátok citrónu
- čerstvá bazalka
- 1 šálka pšena ako príloha - samozrejme každý čo mu chutí
Čas prípravy 30 min
Postup
Plátky lososa rozmrazíme v chladničke a umyjeme v studenej vode. Uložíme na suchú podložku a posypeme grilovacím korením a korením na rybu. Cesnak očistíme, pretlačíme a nožom roztierame na jednotlivé plátky. Nesolíme koreninová zmes už obsahuje soľ.
Takto pripravené steaky je vhodné nechať odstáť cca hodinu, ale ja na to nemám čas. Na panvici zohrejeme olej a lososa pečieme na miernom ohni z každej strany cca 7 min. Cesnak sa upečie do chrumkava a vytvorí ozajstnú pochúťku pre maškrtný jazýček.
Ako prílohu zvyknem podávať pšeno s bazalkou alebo čerstvú zeleninu. Dobrú chuť.