Bryndza, červená šošovica a medvedí cesnak sú moje obľúbené pochutiny, tak som sa rozhodla pre zdravú raňajkovú nátierku. Nemám rada všetky tie akože maslové nátierky, v ktorých cítite rozmanité rastlinné maslá. Mala som chuť na niečo ľahké a tak som použila červenú šošovicu, ktorú mimochodom nemusíte namáčať, nenadúva a je bohatým zdrojom rastlinných bielkovín.
Čo potrebujeme?
- 1 šálku červenej šošovice
- 1/2 ovčej bryndze
- čierne korenie
- 7-10 listov medvedieho cesnaku
Postup
Červenú šošovicu umyjeme a uvaríme – je to pomerne rýchly proces. Keď zmäkne, zlejeme vodu, opätovne ju prelejeme studenou vodou a poriadne potlačíme lyžicou, aby sme ju zbavili vody.
Šošovicu, bryndzu a štipku čierneho korenia rozmixujeme do hladka a pridáme na drobno pokrájaný medvedí cesnak. Vložíme do chladničky na niekoľko hodín aby nátierka stuhla a spojili sa chute. Podávame s domácim chlebíkom. Fajnota – odporúčam.
Pingback: Oslávte príchod jari receptami z medvedieho cesnaku
Pingback: Medvedí cesnak - Beáta Záhumenská