Pesto z medvedieho cesnaku – prvej jarnej zeleninky, poteší výraznou arómou a nezabudnuteľnou chuťou. Používam ho do omáčok, na špagety alebo na hrianku. Tento jednoduchý recept, nezaberie veľa času, výborne chutí a v chladničke vydrží pomerne dlho. Tak čo? Vyskúšate?
Čo potrebujeme?
- 4 šálky medvedieho cesnaku - treba ho spotrebovať do dvoch dní po zbere
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 šálka píniových orieškov - tie sme doma nemali, tak som použila vlašské orechy
- 100 ml olivového oleja
- 50 g strúhaného parmezánu
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Medvedí cesnak umyjeme a pokrájame, cesnak pokrájame a parmezán na jemno postrúhame.
Pridáme olej a všetko spoločne rozmixujeme na jemnú pastu. Pesto ochutíme korením a soľou. Podávame s cestovinami alebo ako nátierku na hrianky. Dobrú chuť.
Vyskúšajte: Polievka z medvedieho cesnaku
Dobrý deň, chcela by som sa vás opýtať kam chodievate na medvedi cesnak ak to nie je tajmstvo ? 🙂 Som z okolia Detvy a Poľany a počula som, že na Poľane ho rastie veľa, len neviem kde presne, ďakujem za odpoveď.
Pingback: Oslávte príchod jari receptami z medvedieho cesnaku -
Pingback: Medvedí cesnak - Beáta Záhumenská