Hokkaido polievku nevarím dlho, objavila som ju azda pred piatimi rokmi a odkedy nám tekvice rastú na záhrade vyskúšala som veľa hokkaido receptov. K mojím prvotinám patrila tekvicová hokkaido polievka s jablkom. Nebola zlá, ale dnes mám pre vás niečo lepšie – bez jablka :).

Čo budete potrebovať?
- 1 kg tekvice hokkaido
- 3 menšie petržleny
- 5 x tenký stopkový zeler zo záhrady
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 väčšia cibuľa
- 50 g zázvoru, môžete aj viac 🙂
- kurkuma
- ligurček
- zeleninový vývar
- soľ a čierne korenie
- kyslá smotana
- čas prípravy: 40 min
Ako pripraviť hokkaido polievku?
Rýchla a jednoduchá polievka, ideálny životabudič na jesenné sychravé dni. Zázvor dodáva polievke liečivú moc. Do hrnca pridáme lyžicu olivového oleja a opečieme na ňom cibuľku.

Tekvicu prekrojíme a vydlabeme stred. Tekvicu hokkaido nemusíte zbavovať šupky, stačí ju pokrájať na kocky a dať do hrnca k cibuľke. Opekáme asi 2 minúty a pridáme, pokrájaný petržlen, zázvor, zeler, pretlačený cesnak a ligurček. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme zovrieť. Ak nemáte origoš zeleninový vývar, použite obľúbené polievkové korenie.
Keď je zelenina uvarená, všetko spolu rozmixujeme a pridáme kyslú smotanu. Polievku ešte necháme prejsť varom a podľa potreby ochutíme. Podávame s pažítkou, opraženými tekvicovými semienkami (ja som si ich odložila na jarné sadenie). Dobrú chuť