Ryby by mali byť pravidelne súčasťou nášho jedálnička. Zväčša ich pripravíte rýchlo. Ideálne je ak sa vyhnete mrazeným polotovarom, ktoré sú často napustené vodou a po rozmrazení sa ryba zmenší aj o polovicu. Dnes som si kúpila živé ryby. Použila som recept starej mamy – banálne jednoduchý a výborný. Odporúčam.
Čo potrebujeme? pstruh recept
- 1 čerstvé pstruhy
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- grilovacie korenie
- soľ
- čas prípravy: 40 min
Ako vyčistiť pstruha
Ak ste si kúpili čerstvého pstruha je dobré ho urýchlene vyčistiť. Od ritného otvoru vedieme plytký rez až k hlave. Rez by mal byť plytký aby nedošlo k narušeniu žlče, ktorá sa nachádza v spodnej časti brucha. Keď je pstruh rozrezaný, opatrne vytiahneme vnútornosti. Ako poslednú vec odstránime tmavú krv, ktorá sa nachádza pozdĺž celej chrbtice.
Postup
Pstruhy umyjeme a očistíme. Ryby dôkladne umyjeme aj z vnútra. Pstruhy osolíme, potrieme pretlačeným cesnakom a posypeme grilovacím korením. Pečieme vo vymastenom pekáči v predhriatej rúre na 180 °C cca 20 min.
Grilované ryby podávame s varenými zemiakmi alebo chlebom. Chutia výborne pokvapkané citrónovou šťavou. Dobrú chuť.