Na záhrade sa nám urodilo príliš veľa paradajok, tak som sa rozhodla pre poctivú paradajkovú polievku bez pretlaku a s parmazánom a bazalkou. Máte hlad? Zvládnu to aj začiatočníci.
Čo porebujeme na 1 l polievky?
- 2 kg prezretých paradajok
- 1 veľká cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- zeleninový vývar / polievkové korenie
- bazalka
- olivový olej
- parmazán na posypanie
Postup
Paradajky zbavíme stopiek, umyjeme a sparíme vriacou vodu. Necháme vychladnúť, zbavíme šupky a tvrdých stredov. Na oleji opečieme cibuľu a pretlačený cesnak.
Pridáme paradajky a spoločne povaríme. Pridáme trochu polievkového korenia. Pustí to šťavu – vodu netrebe dolievať. Nakoniec polievku rozmixujeme a ochutíme. Pochúťku podávame s parmezánom a čerstvou bazalkou.
Dobrú chuť.
Moc krásná záležitost 🙂 Díky