Voňavý, rýchly a zdravý recept na tekvicu hokkaido so záhradnými bylinkami. Pôvodne som chcela robiť tekvicu na hubách ale deti rýchlo zorganizovali petíciu „hríby v ohrození“, tak som musela svoje činy prehodnotiť a hubky putovali naspäť do špajze. Na záhrade máme aj tak dosť „zeleného“, ktoré na ochutenie tekvice perfektne postačilo.
Čo potrebujeme?
- 1 menšia tekvica hokkaido
- 50-100g slaniny alebo tempeh
- čerstvé bylinky - šalvia, ligurček, rozmarýn, petržlen
- pár listov červenej repy
- 100g čerstvého špenátu
- 1 cibuľa
- 1 hlávka cesnaku
Postup
Slaninku nakrájame na kocky s opečieme na panvici. Pridáme mladý cesnak pokrájaný na malé plátky a cibuľku. Po chvíli prihodíme bylinky a popri tom si nakrájame na kocky tekvicu hokkaido.
Keď to začne v kuchyni rozvoniavať, z panvice vyberieme všetko, čo sme tam opekali a na miernom ohni opekáme tekvicu do zlata. Potom pridáme späť už opečené byliny a slaninu. Nepodlievame. Nakoniec príde na rad špenát a listy červenej repy (jemno nasekané).
Chvíľú spoločne opekáme, potom ochutíme a podávame hladošom. Dobrú chuť. My sme hokkaido mali s pohánkou ale dobrá môže byť aj quinoa alebo pšeno.
Super recept, pochutnali sme si celá rodina. Nepoznáte ešte niečo podobné? 🙂
Ďakujem Marika, tu sú moje obľúbené hokaidové recepty: http://www.sikovnamamina.sk/tekvica-recepty/ a http://www.sikovnamamina.sk/rychla-kremova-polievka-z-tekvice-hokkaido/