Koľko receptov z medvedieho cesnaku poznáte? Pesto? Pomazánka alebo polievka? Dnes som sa naozaj ponáhľala a tak mi plná igelitka medvedieho cesnaku od babky prišla vhod. Receptík bol na svete za 15 min. Zvládnu aj začiatočníci, chutí aj deťom aj keď niektorí rodičia by možno ohŕňali nosom nad tempehom. Takže ako na to?
Čo porebujeme?
- 300 - 400 g medvedieho cesnaku
- 1 balenie tempehu
- 1 cibuľa
- zeleninový vývar
- 3 pl kyslej smotany
- parmezán
- ryžu na rizoto...ehm ja som takú nemala
- Príprava 20 - 25 min
Postup
Najprv si dáme variť ryžu, nech je pokoj a stihne sa v pokoji dovariť. Na oleji orestujeme cinuľku a pridávame umytý a porájaný medvedí cesnak. Podlejeme zeleninovým vývarom a pridáme na kocky pokrájaný tempeh.
Povaríme na miernom ohni, ale nerozvaríme. Keď sa voda vyparí, pridáme 2-4 pl smotany. Takúto zmes zmiešame s primeraným množstvo ryže. Podávame so strúhaným syrom alebo len tak. Chutilo všetkým. Dobrú chuť.