Tento nápad som si požičala od pani Francovej, ktorá len pred nedávnom vydala knižku „Kuchařka se Svatojánu„. Musím povedať, že knižka ma veľmi milo prekvapila nie len svojimi receptami, ale aj „dušou“, ktorá sa v nej skrýva. Knižke sa potešia najmä náruživí vegetariáni, no svojimi peknými fotografiami možno presvedčí aj „mäsomilov“.
Čo sa týka tejto zázračnej polievočky, je to výborný liek na chladné jesenné dni – ohreje telo i dušu. Ja som robila jednoduchšiu verziu – doma nemáme všetky fajnové bylinky, ktoré sa v recepte opisujú, ale aj napriek tomu chutí znamenito.
Čo potrebujeme?
- 1 menšiu tekvicu hokkaido
- 1 smotanu
- 2 pl olivového oleja
- 1 jablko
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- trochu zázvoru
- zeleninový vývar
- 1 kyslá smotana
- soľ a trochu čierneho korenia
- príprava: 25 min
Postup
Na rozpálenom oleji opekáme krájanú cibuľu, cesnak a zázvor, kým to v kuchyni nezačne rozvoniavať. Pridáme na kocky nakrájanú a olúpanú hokkaido a pokrájané, očistené jabĺčko. Všetko spolu chvíľu opekáme a podlejeme zeleninovým vývarom.
Hokkaido sa uvarí rýchlo, čo robí z polievky expresnú večernú delikatesu. Keď je tekvica uvarená, všetko spolu rozmixujeme a pridáme smotanu. Polievku skvele dochutíte tekvicovým olejom. Dobrú chuť.
Perfektná stránka, výborné recepty. Nemáte v zásobe aj recepty na chudnutie?