Tento recept vznikol ako čistá improvizácia, no o to viacej ma potešil výsledok. Z predchádzajúceho varenia mi ostalo veľa špenátu, chýbala mi klasická múka a ani s lekvárom to nebolo ružové. Receptík zvládnete veľmi rýchlo a chuť je naozaj úžasná – odporúčam ako zdravú večeru.
Čo potrebujeme?
- 250 ml mlieka
- 125 g špaldovej múky
- 1 vajce
- olej
- soľ
- pomleté tekvicové semienka
- čierne korenie
- 250 g čerstvého alebo mrazeného špenátu - uprednostňujem celé listy
- 1 šálka zeleninového vývaru
- 4 strúčiky cesnaku
- grécky syr feta alebo klasická slovenská bryndza
Postup
Do väčšej misky nalejeme vlažné mlieko. Postupne pridávame vajce, múku, soľ a čierne korenie. Všetko zmiešame až kým sa nevytvorí tekuté cesto.
Nakoniec pridáme pomleté tekvicové semienka. Na panvici rozpálime olej a pečieme tenké palacinky. Olej používam len pri prvej palacinke – aby sa neprilepila. Ostatné pečiem nasucho, aby neboli zbytočne mastné.
Cesnak ošúpeme a prelisujeme. V menšom hrnci zahrejeme olej a cesnak chvíľu opekáme. Po chvíli pridáme špenát a zalejeme ho malým množstvom vývaru – povaríme asi 5 min. Na upečené palacinky si natierame špenát a posypeme podľa chuti strúhaným syrom feta alebo bryndzou.
Palacinky, zatočíme a s láskou podávame hladnému manželovi. Dobú chuť!
fiha, takto na slano som to este neskusala … diki za napad na veceru
my milujeme spaldove palacinky, uz som vyskusala aj namiesto mlieka nemlieko (ovsenny napoj) kvoli dcerke a aj tak boli fantasticke. tuto spenatovu verziu urcite najblizsie vyskusam, dakujem za tip 🙂
lol