Ako pripraviť sviatočný vegetariánsky obed? Táto otázka mi zamotala hlavu natoľko, že som bola ochotná strpieť vyprážané na detskom tanieri. Jednoduchý vegetariánsky recept na každú príležitosť, vyskúšajte naše zelerové „bačove rezne“ v cestíčku.
Čo porebujeme?
- 750 g zeleru
- 1 balenie tempehu alebo 150g prerastanej slaniny, ak je niekomu smutno
- plátkový syr
- cestíčko: mlieko, 1-2 vajcia a špaldová múka, bazalka
- zemiaky
- žerucha na posypanie
- príprava: 50 min
Postup
Zeler umyjeme a nakrájame na plátky asi 1 cm hrubé. Varíme v slanej vode, ale nie úplne do mäkka. Predvarené plátky, vyberieme ich a necháme vychladnúť. Keď sa tak stane, uložíme si ich na tácku a ukladáme na nich plátkový syr a plátky tempehu, či prerastanej slaniny. Pripravíme si cestičko: do mlieka rozmiešame vajce, múku a korenie. Musí to byť husté asi ako cesto na palacinky.
Pripravené rezne obalujeme v cestičku a vyprážame na oleji. Podávame so zemiakmi, ja som mala doma aj žeruchu a veľmi sa k tomu hodila. Hostia si prsty oblizovali. Odporúčam.