Čo budete dnes variť? Ak hľadáte inšpiráciu na vegetariánske recepty, možno Vás osloví plnený kelový list. Tento recept je čistá improvizácia zo zbytkov v chladničke – verím, že Vám bude chutiť.
Čo potrebujeme?
- 1 malý kel
- 1 šálka bielej ryže – môžte použiť aj celozrnnú, ale sem sa mi akosi nehodila
- mladá cibuľka
- paradajková omáčka – použila som polotovar, ale ak máte čas budete potrebovať: 1 cesnak, 1/2 cibuľa, čierne korenie, zeleninový vývar, 2-3 čerstvé paradajky, 5-6 sušených paradajok, 0,5 dcl biele víno a paradajkové pesto. Na oleji rozpálime pretlačený cesnak a cibuľu. Pridáme čierne korenie a pokrájané paradajky. Podlejeme vývarom a vínom – varíme do mäkka. Nakoniec pridáme pesto a všetko spoločne rozmixujeme do hladka.
- plátkový syr
- zeleninový vývar
- čas prípravy: 40 min
Postup
Na oleji opečieme nakrájanú cibuľku. Pridáme ryžu, ktorú asi 2 min opekáme. Ryžu podlejeme šálkou zeleninového vývaru a necháme variť v otvorenom hrnci, kým nezmäkne.
Uvarenú ryžu zmiešame s paradajkovou omáčkou a zmes natierame na polovičné kelové listy. Listy je potrebné vopred umyť a povariť na pare cca 10 min.
Spodnú časť pekáča potrieme omáčkou a ukladáme doň kelové závitky. Nakoniec na závitky poukladáme plátkový syr. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 °C cca 10 – 15 min.
Jedlo podávame so šalátom alebo zemiakmi – dobrú chuť.
Pingback: 4 zeleniny, ktoré sú zdravšie keď ich uvaríte
Pingback: 4 zeleniny, ktoré sú zdravšie varené