Zeleninové ražniči je zdravá, rýchla, vegetariánska pochúťka na obed alebo večeru. Príprava je jednoduchá, výsledok prekvapivo chutný. Vyskúšajte, neobanujete. Ak nemáte radi hlivu použite tofu a ak sa Vám aj toto zdá príliš zdravé, pomedzi zeleninu skúste ponavliekať jemné plátky slaninky.
Čo potrebujeme?
- 1 baklažán
- 1 cuketa
- 1 menší trs hlivy ustricovej
- 1 papriku
- 2 paradajky
- 2 mladé cibuľky
- olivový olej
- sójová omáčka
- grilovacie korenie
- zeleninový vývar
- čas prípravy: 40 min
Postup
Hlivy očistíme a nakrájame na väčšie štvorčeky, prípadne len oddelíme z celého trsu. Necháme variť na 10-15 min v zeleninovom vývare, potom scedíme a necháme vychladnúť. Baklažán a cuketu nakrájame na tenké plátky, posypeme grilovacím korením a pokvapkáme sójovou omáčkou.
Ostatnú zeleninu tiež nakrájame na plátky, cibuľku prekrojíme na polovice a navliekame spolu s hlivami na špajdľu. Cibuľku použijeme na zakončenie, aby sa nám ražniči nerozpadlo. Ražniči pokvapkáme olivovým olejom, uložíme na vymastený pekáč (osvečil sa aj papier na pečenie) a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 20 min.
Ražniči podávame s uvarenými mladými zemiakmi na cibuľovou vňaťou. Dobrú chuť.