Kari expres pre zaneprázdnené maminy. Nebojte sa sa, žiadne exotické suroviny sa nekonajú a výsledok stojí za to. Toto chutné a ľahké jedlo zvládnete za cca 35 min.
Čo potrebujeme?
- 1/2 karfiolu
- 2 veľké paradajky
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1/2 šálky červenej šošovice
- trochu zázvoru
- zeleninový vývar
- slnečnicivý olej
- kari, bazalka, rasca, (chili ak treba)
- dlhozrnná ryža, alebo ryža Basmati ako príloha
- príprava: 35 min
Postup
Na oleji opečieme nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak a zázvor. Pridáme rascu, kari a trochu bazalky a opekáme kým sa v kuchyni nešíri príjemná vôňa. Karfiol očistíme a jednotlivé ružičky nakrájame na plátky. Opekáme asi 5 min a pridáme, na drobno pokrájané paradajky.
Celé to podlejeme zeleninovým vývarom a pridáme červenú šošovicu. Dusíme asi 10 min, kým sa šošovica neuvarí. Nakoniec jedlo ochutíme soľou a podávame s ryžou. Ryžu varíme v slanej vode v pomere 1 diel ryže a 2 diely vody, kým sa voda úplne nestratí z hrnca. Dobrú chuť.